День Європи в школі “Світоч”

День Європи відзначається щороку 5 травня Радою Європи та 9 травня Європейським Союзом. В України свято відзначають із 2003 року у третю суботу травня.

З метою поглиблення знань учнів про Європу, формування європейського світогляду, сприяння поширенню знань про Європейський Союз, підвищення громадянської та політичної культури у  школі “Світоч” пройшли заходи Дня Європи в Україні. Зокрема, в учнів 10-А класу(кл.кер. Щербань І.Г.) відбувся перегляд відеофільму «Тур столицями Європи», засідання круглого столу на тему: «Європейські цінності в Україні». Учні 6-В класу (кл.кер. Зав’ялова Н.О.) представляли свої твори-роздуми «Що означає бути європейцем», читали вірші, провели вікторину. Учні 6-А класу на уроці англійської мови разом з вчителем Коваль О.В. підготували інформацію щодо європейського союзу , були залучені до цікавої пізнавальної євро-вікторини та дізналися багато корисного.


В бібліотеці  оформлено виставку книжок “Я поділяю європейські цінності”.

Також у ці дні пройшли години спілкування, бесіди на тему євроінтеграції України. Школярі згадали, яку ціну заплатив український народ за свій європейський вибір та чому потрібно прагнути стати справжнім європейцем, адже це – шлях до добробуту країни та її громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *